Knife specifics:
12 3/4" overall, 8" blade, 2 1/4" at widest point, 5/16" thick full tang
Steel is 1050 and similar to spring steel, holds up under great stress, point will not break!
bon, si je ne m'abuse:
total 32 cm, lame 20cm, largeur 5.75 cm, epaisseur 8mm
acier 1050 qui, comme disait joe talmadge
"The 10-series -- 1095 (and 1084, 1070, 1060, 1050, etc.) Many of the 10-series steels for cutlery, though 1095 is the most popular for knives. When you go in order from 1095-1050, you generally go from more carbon to less, from better edge holding to less edge holding, and tough to tougher to toughest. As such, you'll see 1060 and 1050, used often for swords. For knives, 1095 is sort of the "standard" carbon steel, not too expensive and performs well. It is reasonably tough and holds an edge very well. It rusts easily. This is a simple steel, which contains only two alloying elements: .95% carbon and .4% manganese. The various kabars are usually 1095 with a black coating."donc c'est un acier pour les épées ou les couteaux trés long..
C'est pas vraiment le cas, mais tu devrais avoir pas mal de résilience ce qui fait que çà devrait resister au choc mais pas garder la coupe "forever", par contre çà s'aiguise probablement facilement.
l'etui est beau, et donc, je pense que tu as fait une trés bonne affaire pour 42 usd !

Ce couteau : comme icone, objet de discussion et signe de l'inutilité qui rend notre esprit heureux je te le conseille et pourqoui pas la vie est déjà triste et réaliste assez.